Szervezetfejlesztés

A szervezetfejlesztési folyamatok során a legfontosabb szempont számunkra ügyfeleink pénzben mérhető eredményességének elősegítése. Olyan folyamatokat javaslunk, amelyek a legnagyobb valószínűséggel hozzák az előre meghatározott célszámokat. A tervek megvalósításához szükséges maradandó viselkedésváltozást a gondos diagnózis után meghatározott, az adott célcsoport szükségleteinek leginkább megfelelő beavatkozásokkal érjük el. Igyekszünk a fejlesztő folyamatokat a legfontosabb pontokra fókuszálni, majd elősegíteni ezen beavatkozások multiplikátor hatását.

Nálunk ilyen egy szervezetfejlesztési folyamat:

A beavatkozás formái:

  • Ha a szervezetben bizonyos kompetenciák (tudás, készség, attitűd) hiányoznak, akkor kompetenciafejlesztő tréningeket javaslunk.
  • Ha a stratégia, misszió, vízió erősítésére és kommunikálására van szükség, akkor workshopot.
  • Ha a csoport egyes tagjai hasonló elakadásokkal és kihívásokkal küzdenek a feladataik terén, akkor csoportos coachingot.
  • Ha a csapatnak az együttműködésével és kohéziójával van dolga, akkor team coachingot.
  • Egyéni kihívások, elakadások, vagy támogatás szükségessége esetén pedig egyéni coachingot.
  • Az eredményes szervezetfejlesztési folyamatok legtöbbször a fentiek kombinációjából állnak össze, és hosszú ideig a fejlesztendő területeken tartják a figyelmet. Ahol a figyelem, ott történik a változás. Így tudjuk elérni a maradandó viselkedésváltozást a szervezet tagjainál. A fejlesztendő folyamatokat rendszeres tanácsadói konzultációkkal tartjuk fókusz alatt.
Nálunk ilyen egy értékesítési szervezetfejlesztés: